A hónap elektromos kapunyitói motorjai

Igaz még csak május 10.-e van, de a tavasz beköszöntével elkezdődött az elektromos kapunyitó motorok szezonja is, így összekötöttük az április közepét a május elejével. Nem véletlen választásból születettek eredményeink, hanem a legtöbbet keresett termékeink közé sorolhatóakat vettük most górcső alá.
Ebbe pozícióba három elektromos kapunyitó szett esett bele, amely szárnyas kaput, oldalra nyíló tolókaput és garázskaput tudnak, olyan könnyedséggel nyitni, amely minőségéhez és eleganciájához nem fér kétség.

De vegyük sorba ezeket a motorokat és azok felhasználási területeit, hiszen sokakban megfogalmazódik az a kérdés, hogy miért érdemesebb egy a kategóriákban mért magasabbat választani.


Ditec PWR35H kétszárnyas elektromos kapunyitó szett

Ditec PWR35 szárnyas kapunyitó szett - kaputechnikaszerviz.hu

Típus: Szárnyas kapunyitó szett
Maximális kapuszárny szélesség: 3,5 méter
Maximális kapumélység: 200 mm
Munkahányada: 50%
Nyomaték: 3000 N
Egyedi funkciók:
NIO – hőfigyelés, téli motorfűtés
multi relé kimenet az LCU vezérlésnek köszönhetően
3 fázisú lassítás, gyorsítás
beépített végállásütközők
beépíthető elektromos végállások (opcionális)
szünetmentesíthető
külső bovdenes kioldás
Felszerelhetőség: Akár teljesen fedett kapukra

A Ditec PWR35-ös motorját pont úgy alakították ki, hogy az megfeleljen a nagyobb, vagy mélyebben ülő kapukhoz is,
így olyan esetekben amikor 3,5 méteres kapuszárnyaink vannak vagy ennél kisebbek, de a mostanában elterjedt 300×300 mm-es zsalukő oszlopokra a kapu középre van felszerelve, esetleg kisebb társasházi felhasználásra szánjuk meg birkózzon az elé tárt feladatokkal.
Különlegességében nem csak a motor, hanem a hozzá tartozó vezérlés is párosul, hiszen két multi relé kimenetet kapott, amellyel több funkciót is eltudunk látni, mint például egy kerti világítás automatájának kapcsolását, akár elektromos zár működtetését, villogó működésre figyelmeztető lámpa irányítását. Nem utolsó sorba helyezkedik a NIO hővédelem, amely beállítását követően a motor hőmérsékletét a vezérlés figyeli, így télen a beállított értékeknek megfelelően figyeli a motorokat, hogy azok élettartalma még hosszabb legyen.
A PWR35 és LCU vezérléshez külön töltőelektronikát tervezett a Ditec, így az elektromos szárnyas kapunyitó automatikát áramszünet esetén is kilehet nyitni, így megspórolva ennek kellemetlenségét. Ha már a kint ragadásról esett szó külön bovdenes és cilinderes zárral ellátott kazetta kiegészítőjével kívülről manuálisan nyithatóvá tehető a kapu, így amikor már a szünetmentes táp sem bírja a hajtást, ezzel a szerkezettel nyithatóvá válik kívülről a kapunyitó és nem kell átvergődni, átmászni a kerítésen.

Miért ajánljuk ezt a kapunyitó motor szettet

Nem számít neki, hogy a kapu teli van deszkázva mozgatja, persze a szerelési paramétereket figyelembe kell venni.
Alapbeállításait a hozzáértő egyszerűen betudja állítani, majd finomhangolni.
Állítható a sebessége, a lassítások és gyorsítások idejénél.
Hasznos kiegészítőkkel lehet felszerelni.
Nem rettegünk attól mikor fog tönkre menni.


Ditec NEOS 300 tolókapunyitó szett

Ditec Neos 300 elektromos, toló- vagy úszókapu nyitó szett - kaputechnikaszerviz.hu

Típus: Lebegő úszókapu és tolókapunyitó motor
Maximális kapuszárny hossz: 12 méter
Munkahányad: 50%
Maximális kapusúly: 300 kg
Egyedi funkciók:
NIO – motorhővédelem
Sebességének állítása
(Egy 4 méteres kaput 16 másodperc alatt ki tud nyitni és zárni)
Szünetmentesíthető
Beépített digitális enkóder, nincs végállás
Nyomaték érzékelés
Felszerelhetőség:
300 kg-ot ne haladja meg a kapu súlya

A Ditec NEOS 300 elektromos kapunyitó motor szett régi barátunk már, aki ideális lakossági és kisebb társasházak kapuinak működtetésére.
Sokan azt hiszik, hogy egy átlagos lakossági úszókapu vagy tolókapu 300Kg-nál nehezebb súlyúak és ezért drágább motort vásárolnak,
azonban ezt a tévhitet muszáj elhessegetnünk. Ha a kapu jó állapotban van, vízszintesen mozog és a súlya a motor teherbírásának súlyát nem haladja meg, illetve a nyitás száma nem indokolja, felesleges pénzkidobás drágább és nagyobb motort vásárolni. Mi itt a szaküzletünkben rengeteg kérdést teszünk fel mielőtt egy kapunyitó szettet odaadnánk valakinek, pontosan a megfelelő motor kiválasztása érdekében. Valaki ezt jó szemmel veszi, valaki csúnyán hangzik, de megsértődik.
A Ditec NEOS 300 elektromos kapunyitó szett digitális enkóderrel van ellátva, így nem szükséges végállás (eggyel kevesebb alkatrész mehet ugye tönkre benne.), megtanulja az utakat, ütközéstől ütközésig, majd azon tartományban mozog.
A hozzáértőknek egyszerű a beprogramozása, hiszen itt is felajánl 3 alapbeállítási lehetőséget, majd ezek után a digitális vezérlésében lehet finomhangolni. A NIO már a NEOS kapunyitó motorjaiban is megtalálható, így a téli hidegebb időkben a motor védve van.
Szünetmentesíteni a NEOS 300-as kapunyitó motorokat is lehet, így áramszünet esetén, ha nincs másik bejárat könnyedén kívülről is ki lehet nyitni. Akadályérzékeléssel ellátott készülék, így ha már a fotocella nem tudta megakadályozni a rácsukódást, kisebb fizikai kontaktussal mégis megáll a kapu, így elkerülve a baleseteket és a nagyobb anyagi kárt.

Miért ajánljuk ezt a motort és lett a hét terméke

Egyszerűen mert jól működik, tartós példány és meghálálja a törődést.
A hozzáértő szakembernek könnyű beállítania, majd finomhangolnia.
Szintén kiegészítő barát elektromos kapunyitó.
Nem csapkodja a kaput szépen lassít és gyorsít.
Nyomaték érzékelésének köszönhetően, ha akadályba ütközik megáll és nem teszi tönkre saját magát és az akadályban lévőt.


Sommer Aperto A550 L garázskapunyitó szett

Típus: Garázskapunyitó szett
Maximális garázskapu magasság: 2,5 méter
Munkahányad: 40%
Kapufelület: 9 m2

Egyedi funkciók:
Állóláncos kivitel, a motorkocsi mozog
Külön vezérlés fejegység.
A motorfejben található LED-es világítás
Multifunkcionális fali kapcsoló
Plusz világítás szerelhető a vezérlés egységhez
Gondozás mentes
SOMloq2 rádió kódolás
Bármilyen helyzetben reteszelhető

 

A Sommer Aperto A550 L-et nem kell már bemutatni, hiszen a Sommer Aperto 868L fejlesztéséből született elektromos garázskapunyitó motor szett.
A Sommer garázskapuinak különlegessége, hogy maga a lánc feszített állapotban van fixen rögzítve, és rajta mozog a garázskapunyitó motorja.
Ennek mi az előnye?
Egyrészt egy kopóalkatrészünk van, ez nem más mint a motorkocsi, illetve bármilyen helyzetben reteszelhető, manuális működére lehet állítani. Ez azért előnyös mert olyan esetekben amikor mondjuk áramszünetet kapunk és a garázskapu pont nyitva van, nem lehet lecsukni, úgy hogy az zárva is legyen, viszont mivel itt a motorkocsi mozog ezért kézzel lehúzhatjuk a kaput és azt lecsukás után már zárhatjuk is.
Tehát a Sommer Aperto motorkocsit áramszünet esetén bármilyen helyzetbe belehet állítani és lehet zárni a garázskaput.
A tovább fejlesztett rádiótechnikás kapunyitó távirányítójának köszönhetően még biztonságosabb a garázskapu működtetése, hiszen a SOMloq2 kód már 128 bites kódolással küldi át a kapunyitó távirányító a garázskapunak a nyitó vagy záró parancsot.
A hasznos kiegészítők terén is büszkélkedhet az Aprto 550-es hiszen, a Lumi+ LED-es kiegészítővel fényt varázsolhatunk garázsunkba, így ha nem szükséges nagy fényáradat elegendően megvilágítja a belső teret a vezérlésre felszerelhető kis “lámpatest” sőt a 3 gombos fali kapcsolójával ami szintén egy plusz kiegészítő kapcsolhatjuk azt. A fali kapcsoló funkcionalitásában is nagyszerű, hiszen ezzel az egyszerű kapcsolóval nyithatjuk belülről a garázskaput, kapcsolhatjuk fel a Lumi+ világítást és “zárhatjuk” be a garázskaput.
Elmondhatjuk, hogy ideális családi házak garázskapujának automatizálásához, olyan funkciókkal, amelyekkel egy garázskapunyitó motor szettől elvárhatunk.

Miért ajánljuk ezt a motort és lett a hét terméke

Ár-érték arányban egy nagyszerű motor
Hosszú élettartalmat biztosít a kialakítása:
A hozzáértő szakembernek egyszerű a telepítés
Bármilyen pozícióban reteszelhető a motor.
Gondozás mentes, nem is szabad zsírózni, kenni.
Ideális családi házak szekcionált garázskapujának az automatizálására.


Ezek a termékek kivalló választások az Ön számára, amennyiben kaput szeretne automatizálni.

És most a végszó!

Soha nem szabad elfelejteni, hogy kapunk automatizálását nem márkához vagy annak árához kell mérni, hanem ahhoz amit a kapu kíván.
Mindig olyan személyre bízza a kapuautomatizálást aki ért is hozzá.
Szaküzletünkben és elvégzett munkáinkkal a fő célunk a kiegyensúlyozottság elérése. Sajnos a legtöbb javítási munkánk abból származik, hogy nem hozzáértő személy végzi el a telepítést vagy a javítást, alulméretezik a helyszínt vagy éppen az ár miatt nem feltétlen rossz minőséget, de paramétereiben rossz terméket vásárolnak, ezért mindig olyan elektromos kapunyitó szettet kell kiválasztani, amilyet az adott kapu kíván és mindig olyan személy telepítse, aki ért is hozzá, hiszen így működhet egy elektromos berendezés hosszútávon jól, mert gondoljunk csak abba bele, lehet egyszer olcsó volt egy termék, de utána lehet, hogy a kétszeresét költi majd rá a későbbiekben.