Ditec kapunyitó motorok szünetmentesítése

Ditec elektromos kapunyitó motorok szünetmentesítése

Ditec SBU szünetmentesítő szett - kaputechnikaszerviz.hu

A Ditec motorok egyik nagy előnyéhez tartozik, hogy áramszünet esetén szünetmentesíteni lehet, töltő elektronikával és akkumulátor szettel.
A szünetmentesítést támogatja minden 24V-os rendszerű Ditec kapunyitó motor és annak vezérlése, többek között a Ditec ION4, Ditec ION6 PWR motorok Ditec NEOS+ motorok.
Magát a szünetmentesítést utólag is belehet építeni, tehát minden már meglévő motorba beszerelhető a töltőelektronika és az akkumulátorok.

A töltőelektronika mindenesekben elfér a vezérlésben vagy a motorban ennek külön kialakított helye van és csatlakoztatása.

Mikor érdemes szünetmentesíteni a kapunyitó motort?

Ditec SBU szünetmentesítő szett - kaputechnikaszerviz.hu

A kényelmi funkcionalitásán kívül nagy előnyt jelent a szünetmentesítés, amikor semmilyen másik bejárat nincs az ingatlanhoz.

Ilyenkor könnyedén kitudjuk magunkat zárni és nem feltétlen egyszerűen tudunk bejutni, hogy átállítsuk a motort mechanikus működésre.
A Ditec IONSBU, BBU, SBU töltőelektronikák pontosan ezt küszöbölik ki és az áramszünet hosszától függően legalább 1x még nyitni tud a kapu.
Teszteléseink során az alap 2 x 2AH-ás akkumulátorral egymás után még 34 nyitást tudtunk végezni egy 4 méteres kapunyílás esetén úszókapuval (Úszókapu bruttó hossza: 6 méter).
Magához az elektronika maximum 2 x 7 Ah-s akkumulátort visel el.

Nem utolsó szempont az sem, hogy áramszünet esetén biztonsági okokból a motor a kapuútvonal hosszát és nyomatékait rezeteli, kvázi ebben az esetben az első 4 nyitás tanulóüzemmódban
történik. Ez akkor kényelmetlen, ha az ember éppen siet és pont akkor kezd el tanulni a motor. Amikor az Ditec elektromos kapunyitó motorba be van szerelve az IONSBU, SBU, BBU, szünetmentesítő áramszünet esetén azonnal átáll az akkumulátorokra, így a vezérlés továbbra is megtartja a beállításokat.

 

Magát a Ditec  szünetmentesítő szetteket —> ITT <— találja meg.